Eerste start up ecosysteem van Noord Nederland opent haar deuren

there biedt tech- en social impact makers off- en online community

Vanaf 17 januari 2019 mag Noord- Nederland zich officieel eigenaar noemen van een start up ecosysteem. there opent die dag officieel haar fysieke en online deuren.

there biedt een off- en online ecosysteem en maakt ondernemerschap voor iedereen toegankelijk door op een slimme en andere manier samen te werken.

Ecosysteem
there wil meer bieden dan alleen een platform waar bedrijven en organisaties elkaar kunnen ontmoeten. Er zijn veel mensen die over een goed idee beschikken of graag ondernemend(er) willen worden. there helpt deze nieuwe generatie werkenden en ondernemers, door open te innoveren en kennis en expertise te delen. Het doel is om ondernemerschap toegankelijk te maken door een on- en offline community te bouwen met (ZZP) professionals, tech en social impactmakers die met elkaar het verschil kunnen maken.

Door het organiseren van trainingen, opleidingen en events in samenwerking met IBM, Amazon en KPN geeft there een impuls aan nieuwe bedrijven gebaseerd op nieuwe technieken als Artificial Intelligence, Blockchain, Fintech, Duurzaamheid en Healthcare.

Start up hub
Start ups vormen het MKB van de toekomst, maar ontwikkelen zich anders dan een traditionele onderneming doordat ze duurzaamheid of technologie als uitgangspunt hebben en gericht zijn op maximale snelheid en flexibiliteit. Binnen de hub van there wordt gezorgd dat het start ups en teams aan niets ontbreekt en dat ze ondersteund worden op gebieden als bedrijfsvoering, marketing en communicatie. Dit wordt binnen there op een unieke manier vertaald in een technologische oplossing waarbij sociaal kapitaal gewaardeerd wordt. Members kunnen gebruik maken van alle faciliteiten die there te bieden heeft, zoals een eigen bedrijfsrestaurant, creatieve ruimtes en een sportschool.

Innovatie binnen bestaande ondernemingen
there reikt ook haar hand uit naar bestaande ondernemingen door een businesspartnership aan te bieden met een apart programma dat gericht is op het leren denken en werken als een start up. Veel bedrijven en organisaties zien inmiddels de noodzaak tot innovatie binnen de eigen onderneming, maar vaak ontbreekt het aan tijd, focus, kennis en expertise. Bedrijven kunnen hun vraagstuk neerleggen bij there waarna er binnen drie maanden een start up wordt gebouwd. Een manier van innoveren die past bij de nieuwe tijd.

Openings event 17 januari
De officiële opening van there vindt plaats op donderdag 17 januari 2019 tijdens het inspiratie event dat in samenwerking met Business Contact Dagen Noord Nederland (BCDN) georganiseerd wordt. Tijdens het event wordt onder meer een presentatie van Amazon gegeven en vinden er pitches van innovatieve start ups plaats.

De publieksopening vindt plaats op 18 januari 2019 tijdens het there event ‘Tech and Play’, waarbij bezoekers kennis kunnen maken met nieuwe technologische ontwikkelingen waaronder: drone technology, VR en microbits. Kijk voor meer aanmelding en meer informatie over there op www.letsgothere.nl

Meer weten over there of over dit persbericht? Neem contact op met Erwin Kenter- Founder there start up ecosystem. Tel: 06 234 350 85