NPEX

Waarom sta jij met je bedrijf op de BCDN?
Ik sta samen met onze Associate Partner voor het noorden, René van de Graaf, op het financieringsplein van de BCDN om ondernemers bekend te maken met NPEX (www.npex.nl). NPEX is de effectenbeurs voor middelgrote Nederlandse ondernemingen waar ondernemingen met een financieringsbehoefte vanaf € 1.000.000 dit kunnen realiseren door de uitgifte van (achtergestelde) obligaties en/of certificaten van aandelen. NPEX komt graag in contact met ondernemers op zoek naar groeifinanciering en uiteraard met beleggers die willen investeren in de Nederlandse economie.
En voor de hoeveelste keer ben je als standhouder aanwezig?
NPEX staat voor de 3e keer met een stand op de BCDN, omdat wij NPEX graag meer bekend willen maken in het noorden van Nederland en graag in contact komen met ondernemers uit het noorden.

2. Wat verwacht je van de BCDN? Heb je een doel voor ogen, of een bepaalde ambitie?
Wij verwachten veel ondernemers te kunnen ontmoeten en hun bekend te maken met NPEX. Zou fantastisch zijn als we nu al afspraken kunnen maken om hen tijdens de BCDN dagen te ontmoeten.

3. Waarom is het voor jouw bedrijf belangrijk om op juist dit event aanwezig te zijn, welke meerwaarde heeft de BCDN volgens jou?
Het is voor NPEX belangrijk om zoveel mogelijk ondernemers te ontmoeten en hen te wijzen op de financieringsmogelijkheden via NPEX. Inmiddels hebben wij meer dan € 77,5 miljoen uit de markt gehaald voor 35 ondernemingen. Deze obligaties en certificaten van aandelen worden gekocht door de circa 11.000 particuliere en zakelijke beleggers die een rekening hebben bij NPEX en op die manier investeren in de Nederlandse economie.

4. Jouw bedrijf is natuurlijk uniek en dat wil je laten zien. Waarin onderscheiden jullie je en wat wil je daarvan laten zien in die twee dagen?
NPEX is in staat om voor mooie Nederlandse ondernemingen financiering op te halen tussen de € 1 miljoen en € 10 miljoen. Wij hebben inmiddels mooie voorbeelden van ondernemingen die met het kapitaal dat zij verkregen hebben via NPEX enorm groeien en waar innovaties gerealiseerd worden.

5. Op een netwerkevent als het BCDN aanwezig zijn, is onderdeel van je vak als ondernemer. Wat vind jij het mooiste aan jouw vak?
Het mooiste aan mijn vak is dat ik in contact kom met ondernemers die met veel passie over hun onderneming vertellen en deze onderneming willen laten groeien enerzijds en anderzijds het contact met particuliere en zakelijke beleggers die een deel van hun kapitaal investeren in deze mooie ondernemingen.