Ondernemers over de BCDN

Laagdrempelig, efficiënt en innovatief


De Business Contact Dagen Noord (BCDN) in het WTC Expo Leeuwarden worden steeds volwassener.  Inmiddels is het tweedaagse event naar eigen zeggen ‘hét zakelijk platform van het Noorden dat draait om netwerken, kennis delen en verbindingen leggen’. Voor 2019 staat het netwerk-evenement op 19 en 20 maart in de agenda. Hoe ervaren deelnemende ondernemers de beurs. Wat zijn hun plannen en waar kijken ze naar uit? Een kort rondje langs de velden.

Naam: Dibbo Dorrepaal
Bedrijf: MVO Connect
Functie: Mede-eigenaar
Geboortedatum: 17-09-1972
Geboorteplaats: Zwolle
Hobby’s’: koken, muziek, hockey, skiën, dingen doen met de kinderen
www.mvoconnect.nl

‘Commercie en duurzaamheid aan elkaar koppelen’


Dibbo, jullie timmeren met MVO Connect hard aan de weg. Wat is jullie onderscheidend voordeel?

Wij redeneren vanuit de ondernemer. Wij helpen ze concrete stappen te zetten naar duurzame bedrijfsvoering, maar doen dat vooral praktisch. Eerst kijken we waar energie valt te besparen en daarna kijken we naar de restbehoefte. Die stapsgewijze en vooral praktische (en pragmatische) aanpak is prettig voor ondernemers.

Wat is jullie ambitie met de BCDN 2019?
Wij stonden aan de basis van het duurzaamheidsplein dat enkele jaren geleden is gestart. Het is mooi dat dit een structureel karakter krijgt op een zakelijke beurs, want we moeten nu het MKB mobiliseren. Wij willen ondernemers laten zien dat duurzaamheid helemaal van deze tijd is en met praktische stappen bereikt kan worden. Alle informatie vind je op het Duurzaamheidsplein.

Wat vind jij een pluspunt van de BCDN?
Het is erg efficiënt. Ik vind het heel prettig om in slechts twee dagen heel veel ondernemers weer even te zien. Sfeer is leuk; de commercie druipt er niet van af; het bruist echt wel.

Waar mag eventueel nog aan gewerkt worden?
Wij zijn behoorlijk tevreden. Wij huren ook in het WTC, dus er is een nauwe band. In het krachtenveld van allerlei beurzen blijft het uiteraard van belang dat je qua stijl en aankleding blijft ontwikkelen, maar de BCDN is er al goed mee bezig; kijk maar eens naar alle pleinen, die zien er fantastisch uit.

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?
Ik vind het mooie van mijn vak dat ik commercie en duurzaamheid aan elkaar kan koppelen. Kortom: een tweeledige winst voor ondernemers behalen.