Ondernemers over de BCDN
Laagdrempelig, efficiënt en innovatief

 

De Business Contact Dagen Noord (BCDN) in het WTC Expo Leeuwarden worden steeds volwassener.  Inmiddels is het tweedaagse event naar eigen zeggen ‘hét zakelijk platform van het Noorden dat draait om netwerken, kennis delen en verbindingen leggen’. Voor 2019 staat het netwerk-evenement op 19 en 20 maart in de agenda. Hoe ervaren deelnemende ondernemers de beurs. Wat zijn hun plannen en waar kijken ze naar uit? Een kort rondje langs de velden.

Naam: Jeffrey Meijer
Bedrijf: Friesland Boeit
Functie: eigenaar, oprichter – we werken verder niet echt met functies maar meer met rollen en taken: wie het weet mag/moet het zeggen.
Geboortedatum: 23-05-1991
Geboorteplaats: Leeuwarden
Hobbys’: Sport, spel en papadag
www.frieslandboeit.nl

‘Laten zien dat we zijn doorgegroeid’

 

Jeffrey, met Friesland boeit zijn jullie bekend van een Escaperoom. Waarin onderscheiden jullie je?
De juiste mensen om je heen, een goed team van collega’s draagt bij aan je persoonlijke vitaliteit. Daar helpen wij bij. We analyseren en trainen teams (teamrollen, competenties) aan de hand van onze zelf ontwikkelde serious games en een uniek analysemodel. Onze tool geeft inzicht in competenties, teamrollen en samenstelling van teams, naast dat het ook ‘gewoon’ plezierig en teambuilding is. We willen voorop blijven lopen, nieuwe tools, workshops en concepten blijven ontwikkelen. We maken daarbij onder andere gebruik van de trainers en coaches van Maarsingh en van Steijn en onderzoekers van NHL Stenden.

Wat is jullie ambitie met de BCDN 2019?
Het gaat ons om het bekender worden en het positioneren van ons bedrijf als serieus en uniek bedrijf dat meehelpt aan de ontwikkeling van mens, team en organisatie. We willen Noord-Nederland laten zien dat we doorgegroeid zijn van innovatieve startup naar een gestructureerd en duurzaam bedrijf.

Welke pluspunten heeft de BCDN in jouw ogen?
De nieuwe opzet laat ambitie zien, dat spreekt mij aan. En verder de locatie, de ontmoetingen en de diversiteit van standhouders en bezoekers.

Waar mag eventueel nog aan gewerkt worden?
Het mag van mij nog innovatiever. Veel standhouders doen standaard hetzelfde als het jaar ervoor, zonder kritisch te evalueren. Het wordt daardoor soms voorspelbaar…

Wat vind jij als ondernemer het mooiste van je vak?
Ik wil onafhankelijk zijn, mijn eigen beslissingen nemen. Dat kan als ondernemer. Uiteraard altijd in overleg en samenwerking met (zelfgekozen) collega’s en partners.