Ondernemers over de BCDN

Laagdrempelig, efficiënt en innovatief


De Business Contact Dagen Noord (BCDN) in het WTC Expo Leeuwarden worden steeds volwassener.  Inmiddels is het tweedaagse event naar eigen zeggen ‘hét zakelijk platform van het Noorden dat draait om netwerken, kennis delen en verbindingen leggen’. Voor 2019 staat het netwerk-evenement op 19 en 20 maart in de agenda. Hoe ervaren deelnemende ondernemers de beurs. Wat zijn hun plannen en waar kijken ze naar uit? Een kort rondje langs de velden.

Naam: Jasper Reijgers
Bedrijf: Faber audiovisuals
Functie: senior sales executive events & broadcast/marketing executive
Geboortedatum: 01-12-1973
Geboorteplaats: Hengelo
Hobby’s: sporten, bootje varen, uit eten gaan (‘maar soms juist ook even thuis zitten en lekker niksen’)

‘Breed publiek kennis laten maken met de AV-branche’


Jasper, Faber audiovisuals is de afgelopen jaren gigantisch gegroeid en is internationaal bijna overal actief. Wat is in jouw ogen jullie onderscheidend voordeel?
We hebben de kennis en de internationale ervaring om grote producties te doen en we hebben de middelen om fors te investeren in de nieuwste technieken. We zitten bijvoorbeeld heel diep in Virtual Reality en passen dat dan niet alleen toe voor beurzen en evenementen, maar kunnen het voor bedrijven ook toepassen als een sales-tool waarmee ze bijvoorbeeld pitches kunnen winnen.

Wat is jullie ambitie met de BCDN 2019?
Wij werken eigenlijk altijd achter de coulissen; nu hebben we eens een podium. Dat vind ik leuk. We willen een breed publiek kennis laten maken met de AV-branche; laten zien wat er allemaal kán. Met Faber benaderen we dat heel praktisch. Bijvoorbeeld door specifiek te laten zien wat AV kan betekenen voor Retail.

Wat vind jij een pluspunt van de BCDN?
De ruime aandacht voor innovatie vind ik heel goed. En in het algemeen dat het een prachtige kans is om in korte tijd veel kennis te delen.

Waar mag eventueel nog aan gewerkt worden?
Ik vind dat de BCDN goed bezig is. Er is duidelijk een transitie gaande van netwerkbeurs naar event waar ook veel innovaties te zien zijn en waar je veel kennis kunt uitwisselen.

Wat vind jij als het mooiste van je vak?
Ik ben werknemer, geen zelfstandig ondernemer. Maar ik ervaar het als zeer prettig dat Faber audiovisueel aan werknemers veel ruimte geeft om zelf te ondernemen. Daar komt innovatie, creativiteit en handelingsvrijheid bij kijken. Dat geeft energie en haalt het beste uit mensen.