BEURSDEELNAME, RENDABEL OF NIET?

Deelnemen aan een beurs kost geld, tijd en energie, dat is een feit. Maar wat kan deelname aan de beurs u opleveren? En waarom is deelname in deze periode júist zo interessant? 8 REDENEN WAAROM DEELNAME AAN DE BCDN GOED IS!

  1. Nieuwe contacten

Deelnemen aan een beurs is de uitgelezen kans om uw communicatiekwaliteiten te testen. Waar anders spreekt u in twee dagen tijd 13.000 potentiële klanten? Deze bezoekers zijn met een doel naar de beurs gekomen, ze willen verrast worden met nieuwe producten en diensten, oriënteren zich en staan dus open voor een gesprek. Voor u dus dé manier om redelijk eenvoudig in contact te komen met potentiële klanten.

  1. Relaties onderhouden

Niet alleen potentieel nieuwe klanten brengen een bezoek aan de BCDN, ook uw huidige relaties zullen de beurs hoogstwaarschijnlijk een bezoek brengen. Nodig zelf ook actief uw relaties uit deze twee dagen een bezoek te brengen op uw stand. Hier kunt u van profiteren! Hoeveel tijd bent u anders kwijt om al uw relaties een bezoek te brengen?

  1. Beursdeelname effectiever dan koude acquisitie

Wanneer u uw business wilt uitbreiden en op zoek bent naar nieuwe klanten, dan kunt u natuurlijk de telefoonpakken en uw prospects “koud” benaderen. Dit kost veel energie en het rendement is laag. Middels deelname aan de BCDN komt u direct persoonlijk in contact met uw potentiële klant!

  1. Een nieuw product of dienst introduceren

BCDN is de ideale plaats om uw product of dienst te introduceren. U kunt uw stand er helemaal op inrichten en workshops of demonstraties geven. U ziet direct aan de bezoekers of dit aansluit bij hun behoefte en vragen naar feedback. Door een combinatie te maken met social media wordt dit nog krachtiger.

  1. Demonstraties

De beste manier om een prospect te overtuigen van uw product of dienst, is door het zelf te ervaren. Interactie werkt!

  1. Naamsbekendheid

BCDN heeft dit jaar zo’n 13.000 bezoekers getrokken, dit betekent dat u bij al deze bezoekers de kans heeft om op te vallen en hen aan te spreken. Daarnaast lift u ook buiten de beurs om mee op het platform van BCDN door uw bedrijf voorafgaand en na de beurs te presenteren. Op die manier komt u regelmatig onder de aandacht.

  1. Extra presentatie mogelijkheden

Naast beursdeelname met een stand is het mogelijk uw bedrijf op andere manieren extra onder de aandacht te brengen. Zo zijn er diverse promotiemogelijkheden tijdens de beurs, samenwerkingen met verschillende media partijen en een uitgebreide online campagne waar u op mee kunt liften. Zo wordt u genoemd als deelnemer, is er de mogelijkheid uw ondernemersverhaal te delen en geplaatst te worden in de lokale bladen!

  1. Concurrentie

Prospects die nog twijfelen tussen meerdere partijen maken op de beurs relatief eenvoudig een vergelijking. Want eerlijk is eerlijk, als u op de beurs staat, staan uw concurrentie er waarschijnlijk ook. Dit is de kans om uw onderscheidend vermogen te laten zien en uw concurrenten te overtreffen! Dat trekt die prospect zeker over de streep!

Kortom: Zorg dat u er bij bent met een stand tijdens de BCDN!

Dat is wel de conclusie die we kunnen trekken. Als u zich concentreert op serieuze bezoekers, dan wordt uw beursdeelname zeker een succes! Wij zullen u daarbij ondersteunen om alles uit uw beursdeelname te halen. Laat een bericht achter of stuur een mail naar e.hoebe@wtcexpo.nl, we nemen dan zo spoedig mogelijk contact met u op.